Incasso-bureau gebruikt software voor dagelijkse SMS aan debiteuren

Een van de manieren voor een incassobureau om meer vorderingen tot een goed einde te brengen is het continu actief benaderen van debiteuren, via de traditionele post, e-mail, de social media, de telefoon en SMS. Zo blijft de openstaande factuur steeds in gedachten en krijgt uiteindelijk de opdrachtgever van het incassobureau  voorrang boven eventuele andere schuldeisers.

Frapper, frapper toujours
Het incassotraject is met name bij notoire wanbetalers een kwestie van een lange adem. Mensen met financiële problemen hebben immers zelden slechts één schuldeiser. In de praktijk komt het er vaak op neer dat degene die als eerste een aanmaning stuurt en die vervolgens het meest vasthoudend blijft herinneren aan de nog openstaande schuld, ook als eerste betaald zal worden.

Multimediale aanpak
Jonge, innovatieve incassobureaus benaderen hun klanten al lang niet meer alleen met telefoontjes, brieven en persoonlijke bezoekjes. Ook de social media, e-mail en SMS’jes spelen een rol. Zo krijgt een debiteur dagelijks een SMS-bericht: “U moet uw betaling nog overmaken” of “Log in op uw account bij het incassobureau en betaal nu!” Ditzelfde kan overigens ook met een interactive voice response (IVR) systeem, waarbij de klant bij het opnemen van de telefoon een geluidsopname van een betaalverzoek krijgt, met de mogelijkheid direct een medewerker aan de telefoon te krijgen en zelfs per credit card de schuld te voldoen.

SMS-software voor incassobureaus
Voor het optimaal afhandelen van de multimediale contacten met crediteuren staan de incassobureaus diverse software-tools ter beschikking. Zoals de Outbound IVR-Manager van ContactMakers. Hiermee kunnen per crediteur automatisch uitgaande telefoontjes en SMS-berichten ingepland worden. Gekoppeld aan het Incasso-webplatform en de dossiers van debiteuren intensiveert het incassobureau het vorderingstraject voor meer succes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Callcenter, IVR Manager, SMS-diensten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s